Hoe kies ik de juiste tv meubel

04-03-2020

Hoe kies ik de juiste televisiemeubel?

 

Het kiezen van een tv meubel lijkt in eerste instantie een simpele opgave. Totdat je nadenkt over alle draden en accessoires die bij een televisie horen. Waar laat je de afstandsbediening? Gaat deze in de televisiemeubel of dichterbij op de salontafel? Hoe groot moet de televisiemeubel zijn? De stijl is van ondergeschikt belang als de meubel slecht in verhouding staat met de televisie zelf. In deze blog kijken we naar 3 praktische tips en vragen voor het aanschaffen van een televisie meubel.

 

Waar heb ik een tv meubel voor nodig?

De televisiemeubel wordt door de één gebruikt als een stijlvolle aanvulling op de woonkamer en de ander heeft ruimte nodig voor een Surround of Hifi set. Voor een interieur waar de televisie het centrale punt is of juist meer een aanvullende toepassing, verschilt het type en soort meubel enorm. Hierbij kan je een verschil maken tussen een praktisch oplossing en een stijlvolle. Bedenk dus goed van te voren waar je een tv meubel voor nodig hebt? Zoek je een design meubel of juist meer een praktische toepassing voor alle afstandsbedieningen en apparatuur?

 

Hoe groot is mijn bank, muur en televisie?

Om ervoor te zorgen dat er geen fout contrast ontstaan met de rest van het interieur, kijk dan goed naar de overige meubels. Een televisiemeubel die groter is dan de bankstel of kleiner is dan de televisie, kan er gemakkelijk voor zorgen dat een kamer kleiner of groter lijkt dan deze werkelijk is. De bank is ook een belangrijke maatstaaf voor de televisiemeubel en heeft een grote invloed op de hoogte van een televisiemeubel. Ervan uitgaande dat er een televisie op de meubel komt zal je rekening moeten houden met een comfortabele kijkhoogte. De ideale kijkhoogte van een televisie is zo hoog dat 1/3 van het beeldscherm op ooghoogte hangt. Dit wil zeggen dat bij een televisie van 90 cm hoog, de bovenste 30 centimeter op ooghoogte ligt. Bij een relaxbank zoals relaxbank tobias waarbij je heerlijk onderuit kunt liggen heb je dus een iets lagere televisiemeubel nodig. Houd dus goed rekening met je interieur!

 

Een televisiekast of een televisie meubel?

Wil je na het kijken de mogelijkheid hebben om de televisie te verbergen in een televisiekast of maak je de televisie deel van het interieur? Met een gehele wandmeubel zorg je voor een praktische oplossing voor de televisie en gaat deze gemakkelijk uit het zicht. Vergelijk de televisiemeubel Zenon maar met de wandmeubel Zenon en bedenk of je de televisie na gebruik uit het zicht wilt of niet.

 Televisiemeubel ZenonWandmeubel Zenon

 

 

ANDEREN BEKEKEN OOK

De hocker: een multifunctionele toevoeging in je interieur!

01-05-2018
Zo’n poef zorgt snel voor een extra zitplek als er gasten op bezoek komen, maar heeft nog méér verrassende eigenschappen.   In een handomdraai een extra bijzettafel! Zie hier de hocker die hoort bij fauteuil Niels! Door zijn strakke belijning is...

Haal de industriële look in huis!

07-02-2018
Dé woontrend van nu: ‘industrial’. Hier kijken we vooral naar het gevoel van ruime lofts uit New-York City tot oude pakhuizen uit Amsterdam en Rotterdam. Oorspronkelijk zijn de bewoners erin getrokken zoals de ruimte was toen ze het aantroffen. Nu...