Haal de industriële look in huis!

07-02-2018

Dé woontrend van nu: ‘industrial’. Hier kijken we vooral naar het gevoel van ruime lofts uit New-York City tot oude pakhuizen uit Amsterdam en Rotterdam. Oorspronkelijk zijn de bewoners erin getrokken zoals de ruimte was toen ze het aantroffen. Nu willen we niets liever dan juist díe sfeer in ons huis creëeren. Wat als eerste opvalt is de ruwe en stoere uitstraling. De afwerking is uitgesproken grof en voelt soms zelfs ‘onaf’. Het lijkt alsof alles door toeval is ontstaan. Een industriële en doorleefde sfeer ontstaat door de jaren heen. Je maakt deze sfeer snel heel persoonlijk door op speurtocht te gaan naar mooie oude items, die al een heel leven achter de rug hebben. Durf te experimenteren! 

Go industrial

De grootste invloed op het goed neerzetten van de industriële sfeer is het gebruik van specifieke materialen die zorgen voor een ‘losse’ uitstraling. Het moet er vooral nonchalant uitzien, niet te zeer op elkaar afgestemd. Laat authentieke materialen die al in het huis aanwezig zijn –bijvoorbeeld oude plafondbalken- stralen. Het zijn letterlijk de dragers van deze sfeer. 

Stoere materialen en interessante structuren!

Met de juiste materiaalkeuzes heb je de industriële trend zo te pakken! Mix en match en volg je gevoel. Focus eerst op de grotere vlakken zoals vloer, wand en zelfs deuren. Kies voor een uitgesproken materiaal zoals een stoere betonvloer of een houten vloer met veel ‘tekening’ en noesten. Vervang een simpele opdekdeur door een doorleefd en oud exemplaar die je eventueel -net als in een pakhuis-  laat schuiven in plaats van draaien. De keuze van stoffering en accessoires is belangrijk: voeg doorleefd leder, nonchalant linnen en houten items met een robuust uiterlijk toe aan je huis.

ANDEREN BEKEKEN OOK

De hocker: een multifunctionele toevoeging in je interieur!

01-05-2018
Zo’n poef zorgt snel voor een extra zitplek als er gasten op bezoek komen, maar heeft nog méér verrassende eigenschappen.   In een handomdraai een extra bijzettafel! Zie hier de hocker die hoort bij fauteuil Niels! Door zijn strakke belijning is...