Zachte tonen, zachte vormen

01-01-2019

 

Kijken naar vormgeving en kleurkeuze is heel wezenlijk als je nieuwe meubels gaat uitzoeken. Het maakt veel uit voor de uitstraling of je voor een strakke en hoekige vorm gaat, of juist voor een (af-)geronde vormgeving. De laatste is wat vloeiender en voelt wat vriendelijker aan. Zeker omdat de basis van een ruimte al snel hoekige vormen van zichzelf heeft. Zachte hoeken kunnen nog steeds perfect passen in een modern en tijdloos interieur. Versterk de zachtheid met keuze van de kleur en materiaal van de stoffering. Lichtere tonen, met een mooie vergrijzing zorgen voor een fijne ‘soft touch’.

 

Gecapitonneerd

Vooral als je voor een effen stoffering kiest, kan het prachtig zijn als er iets met de stof ‘gebeurt’. Dit kan een grover weefsel zijn, een ingeweven dessin of een verwerking met fournituren, zoals hier met capitons. Een mooie twist is dat deze relaxfauteuil Adam een vrij strakke vormgeving heeft, maar door deze capitons er een klassieke draai aan wordt gegeven. De schaduwwerking die hierdoor ontstaat, maakt het uiterlijk interessanter en geeft de fauteuil wat extra diepte.

 

Decoratief licht

Verlichting is niet altijd makkelijk kiezen. Je kijkt vaak vooral naar het decoratieve aspect van het design: hoe ziet het armatuur eruit en past deze in je woonstijl. Het is zeker zo belangrijk om een goede keuze te maken in het soort licht dat de lamp geeft: verspreid deze het licht zoals bij een kroonluchter, of krijg je een prettige lichtbundel op je tafel dáár waar je die wil hebben? Bij een opengewerkte kap zoals hier krijg je een prachtig lichtspel cadeau, als je deze vlakbij een wand hangt. Kies voor een dichte kap als je het licht wil kunnen richten voor functioneel licht (bijvoorbeeld om te lezen). Wil je wat meer sprankeling in de ruimte zelf, dan is een glazen kap ideaal.

ANDEREN BEKEKEN OOK

De hocker: een multifunctionele toevoeging in je interieur!

01-05-2018
Zo’n poef zorgt snel voor een extra zitplek als er gasten op bezoek komen, maar heeft nog méér verrassende eigenschappen.   In een handomdraai een extra bijzettafel! Zie hier de hocker die hoort bij fauteuil Niels! Door zijn strakke belijning is...

Haal de industriële look in huis!

07-02-2018
Dé woontrend van nu: ‘industrial’. Hier kijken we vooral naar het gevoel van ruime lofts uit New-York City tot oude pakhuizen uit Amsterdam en Rotterdam. Oorspronkelijk zijn de bewoners erin getrokken zoals de ruimte was toen ze het aantroffen. Nu...