Ronde vormen zijn weer helemaal terug

20-08-2021

Zacht en rond komt (weer) terug! Ronde vormen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Waar modern voorheen samenging met strakke lijnen, maakt het nu plaats voor organische en elegante (ronde) vormen.

 

Ronde eettafels en vergadertafels waren al een trend in kantoren en bedrijven en dat heeft nu zijn weg gevonden naar het interieur voor thuis. Eten aan een ronde eettafel verbreekt het dynamiek van ‘het hoofd van de tafel’ en zorgt ervoor dat iedereen op hetzelfde niveau zit wat het gemakkelijker maakt om gesprekken te voeren.

 

Eettafel LauriEettafel Lauri

Salontafel FloSalontafel Flo

 

Samensmelting van stijlen

 

Ronde vormen geven je interieur een warme uitstraling en een ruimtelijk effect. Bank Bodil brengt op een elegante wijze modern en rond samen, De strakke lijnen in het onderstel geven de bank nog een moderne touch en slaat een brug tussen de oude trend van strakke lijnen en het nieuwe: organische ronde vormen. De combinatie van rondingen en zachte kleuren geeft het een vriendelijke en comfortabele uitstraling.

 

Bank BodilBank Bodil

 

Sfeervol met lijnen

 

Door het gebruik van ronde vormen in het interieur creëer je rust en dergelijke meubels kan je makkelijk toevoegen aan iedere stijl. Eetkamerstoelen met afgeronde rugleuningen aan een rechthoekige tafel, een ronde salontafel of fauteuils met rondingen in de armsteunen. Door strakke lijnen te onderbreken met subtiele rondingen maak je op een simpele manier meer sfeer.

ANDEREN BEKEKEN OOK

De hocker: een multifunctionele toevoeging in je interieur!

01-05-2018
Zo’n poef zorgt snel voor een extra zitplek als er gasten op bezoek komen, maar heeft nog méér verrassende eigenschappen.   In een handomdraai een extra bijzettafel! Zie hier de hocker die hoort bij fauteuil Niels! Door zijn strakke belijning is...

Haal de industriële look in huis!

07-02-2018
Dé woontrend van nu: ‘industrial’. Hier kijken we vooral naar het gevoel van ruime lofts uit New-York City tot oude pakhuizen uit Amsterdam en Rotterdam. Oorspronkelijk zijn de bewoners erin getrokken zoals de ruimte was toen ze het aantroffen. Nu...