Relaxfauteuils - Gepersonaliseerd zitcomfort

30-07-2020

Een fauteuil zit al erg comfortabel van zichzelf, waarom zou men dan expliciet kiezen voor een relaxfauteuil? De voordelen van een relaxfauteuil zit onder andere in het (elektrische) mechanisme waardoor je in verschillende standen kunt zitten en hierdoor nog comfortabeler kan zitten of onderuit liggen. Waar de een liever rechtop zit, prefereert de ander een zithouding die iets meer achterover leunt en dit zou met een normale fauteuil betekenen dat je er meerdere nodig zou hebben om iedereen tegemoet te komen.


Elektrisch, mechanisch of met een accu?


Een relaxfauteuil is door de vele luxe opties over het algemeen een stuk zwaarder dan een gewone relaxfauteuil. Daarnaast zijn er meerdere uitvoeringen mogelijk voor de mechanismes die van invloed kunnen zijn voor de aanschaf ervan. Welke keuze hierbij het beste is hangt van verschillende factoren af. Een mechanische relaxfauteuil is het lichtste van de verschillende soorten, dus bij voorbaat geschikt voor een interieur die vaak van opstelling verandert. Naast een mechanische waarbij de gebruiker enigszins fysieke kracht nodig heeft is er de elektrische en relax fauteuil met accu. Een elektrische relaxfauteuil is voorzien van een sterke elektromotor voor het aandrijven van het mechanisme, hierdoor ben je afhankelijk van de stroomvoorziening. De elektromotor zorgt voor extra gewicht, dus wordt het lastiger om de stoel te verplaatsen. Daarom is de uitvoering met accu het beste van beide werelden: het gemak van bediening en niet geheel gebonden aan de locatie van een stopcontact.

 

Hoogte, breedte, diepte, zithoogte, zitdiepte en armleuning


Om een perfecte relaxfauteuil te kiezen zijn er een heleboel aspecten waar rekening gehouden mee moet worden. Terwijl het tijdens het proefzitten in de showroom heerlijk gezeten heeft, kan het bij een verkeerde afstelling op uw lengte uiteindelijk leiden tot klachten. Laat u daarom altijd adviseren door een specialist om in de toekomst klachten te voorkomen.

ANDEREN BEKEKEN OOK

De hocker: een multifunctionele toevoeging in je interieur!

01-05-2018
Zo’n poef zorgt snel voor een extra zitplek als er gasten op bezoek komen, maar heeft nog méér verrassende eigenschappen.   In een handomdraai een extra bijzettafel! Zie hier de hocker die hoort bij fauteuil Niels! Door zijn strakke belijning is...

Haal de industriële look in huis!

07-02-2018
Dé woontrend van nu: ‘industrial’. Hier kijken we vooral naar het gevoel van ruime lofts uit New-York City tot oude pakhuizen uit Amsterdam en Rotterdam. Oorspronkelijk zijn de bewoners erin getrokken zoals de ruimte was toen ze het aantroffen. Nu...