Mix natuurlijke materialen voor verrassende contrasten!

13-06-2018

De mix van natuurlijke materialen bij elkaar geeft zowel rust als een plezierige spanning. Rust doordat kleuren op elkaar zijn afgestemd en materiaalgevoel mooi in elkaar over loopt, spanning door het interessante contrast tussen harde, zachte, koele en warme materialen. Hout, linnen, staal en leder vullen elkaar perfect aan in dit interieur.  

 

Het juiste vloerkleed (op maat) bij de juiste bank of fauteuil

Een grof geweven sisalkleed is een geweldige basis voor een zithoek. Je verbindt er letterlijk de meubels mee. Zorg ervoor dat het vloerkleed groot genoeg is om er echt een ‘ziteiland’ van te maken. Als je zoals hier bank en fauteuil (resp. bank Amore en fauteuil Niels!) hebt die qua design wat hoger op hun poten staan, dan is het mooi om het vloerkleed een deel onder de zitmeubels te laten doorlopen. Maar ook een XL vloerkleed waar alle meubels in zijn geheel op kunnen staan is prachtig.  

 

Combineer donker en licht met hard en zacht

In een serene landelijk-industriële sfeer geven onregelmatige structuren en tinten direct een nonchalante twist aan de ruimte. De ‘magic’ zit hem vaak in de details. Door deze stoere maar rustige sfeer, komen mooie finesses zeer goed tot hun recht: zoals de lange ‘franjes’ van het vloerkleed, of een prachtige afwerking van de armleuningen van fauteuil Niels. Ook het gebruik van donker metaal geeft kracht en ‘tekening’ in de ruimte. Durf deze donkere toevoeging gerust door te zetten, door kozijnen in de woonkamer in een diepe antraciet te schilderen. Als je voor een matte finish kiest, dan leg je een mooie link met het stoere metaal.

ANDEREN BEKEKEN OOK

De hocker: een multifunctionele toevoeging in je interieur!

01-05-2018
Zo’n poef zorgt snel voor een extra zitplek als er gasten op bezoek komen, maar heeft nog méér verrassende eigenschappen.   In een handomdraai een extra bijzettafel! Zie hier de hocker die hoort bij fauteuil Niels! Door zijn strakke belijning is...

Haal de industriële look in huis!

07-02-2018
Dé woontrend van nu: ‘industrial’. Hier kijken we vooral naar het gevoel van ruime lofts uit New-York City tot oude pakhuizen uit Amsterdam en Rotterdam. Oorspronkelijk zijn de bewoners erin getrokken zoals de ruimte was toen ze het aantroffen. Nu...