Kies voor het juiste kleurpalet!

30-01-2018

Door het juiste kleurgebruik kun je de sfeer en stijl waar je voor kiest versterken. Het is nooit een strak en inflexibel kleurpalet, maar door voor bepaalde kleuren - of beter nog - de juiste nuances te kiezen, ontstaat rust en eenheid. 

Durf met kleur.

Je geeft je huis een warme jas als je kiest voor een tint op je wanden. Voor de industriële sfeer zijn grijzen en bruinen de basis, aangevuld met wat meer uitgesproken kleuren. Deze tinten hebben wel een vergrijsde ondertoon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een denimblauw of saliegroen. Door de subtiele vergrijzing, sluiten deze kleuren prachtig aan op de stoere materialen die in de industriële sfeer passen. De kleuren mogen gerust ook wat zwaarder zijn. 

Niet alle interieurs hetzelfde!

Vergrijzing in het industriële kleurpalet is een belangrijk uitgangspunt. Toch hoeft niet ieder industrieel interieur hetzelfde te zijn, integendeel. Ben je wat minder comfortabel met kleur, kies dan voor naturel tinten: verschillende grijzen en bruinen. Juist deze mix van warm en koel, zorgt voor een mooie kleurbalans.  Ben je juist in voor kleur, kies dan verschillende nuances in blauwen en groenen, en voeg er eventueel een diepe cognac-kleur bij. Ook een vergrijsde paarstint kan een mooie eyecatcher zijn in het kleurschema. 

Hou het in balans!

Probeer de kleuren die je kiest in een goede balans te houden: kies je voor een wand in bijvoorbeeld denimblauw? Laat dan dit blauw (liefst in verschillende gradaties) terugkomen in de accessoires. Denk bijvoorbeeld aan kussens, een plaid, of de kleur van de lampenkap. Ook in een vloerkleed kun je prachtig de kleuren van je interieur laten terugkomen.

ANDEREN BEKEKEN OOK

De hocker: een multifunctionele toevoeging in je interieur!

01-05-2018
Zo’n poef zorgt snel voor een extra zitplek als er gasten op bezoek komen, maar heeft nog méér verrassende eigenschappen.   In een handomdraai een extra bijzettafel! Zie hier de hocker die hoort bij fauteuil Niels! Door zijn strakke belijning is...

Haal de industriële look in huis!

07-02-2018
Dé woontrend van nu: ‘industrial’. Hier kijken we vooral naar het gevoel van ruime lofts uit New-York City tot oude pakhuizen uit Amsterdam en Rotterdam. Oorspronkelijk zijn de bewoners erin getrokken zoals de ruimte was toen ze het aantroffen. Nu...