Hoe herken je een goede interieur adviseur?

07-09-2020

Elke woonwinkel of gespecialiseerde meubelwinkel heeft zijn eigen collectie met een adviseur die u graag te woord staat en van begin tot het einde begeleidt met het samenstellen van een nieuw interieur. Deze adviseur heeft maar één doel, u met een goed gevoel de showroom laten verlaten. Maar wanneer heb je te maken met een deskundig interieur adviseur? Waar moet je op letten tijdens deze gesprekken?

 

Geen antwoord is hetzelfde

Een droominterieur is natuurlijk per individu verschillend, ook al zijn er veel overeenkomsten tussenverschillende stijlen en woonwensen. Aan welke eisen een interieur moet voldoen, weet alleen u.Daarom is een van de belangrijkste taken van een adviseur om niet de juiste vragen te stellen, maar juist de antwoorden te begrijpen. Het zou mooi zijn als een adviseur precies dezelfde smaak heeft als u, maar die kans is vrijwel nihil. Voel u daarom niet bezwaard om een suggestie naast u neer te leggen of om een alternatief te vragen. Een deskundige adviseur ziet tijdens zijn uitleg meer aan uw non-verbale reactie naast uw verbale reactie of iets in de smaak valt.

 Buiten de gebaande paden

U wilt heel graag een modern en strak interieur en hierdoor laat de adviseur u alleen meubels in diestijl zien. In eerste instantie krijgt u precies waar u om vraagt. Dit klinkt als iets positiefs maar zorgtervoor dat u vast komt te zitten in een soort stijling filterbubbel. De ervaren adviseur zal ondanks uwoverduidelijke voorkeur voor één stijlsoort, met enige regelmaat voorbeelden van andere stijlenlaten zien.

Eenmalig ontmoeting

Het inrichten van een droominterieur komt zelden tot stand na een enkel adviesgesprek. Een adviseur begrijpt dit en zet geen druk op een keuze. Het kan een of meerdere showroombezoeken duren om bijvoorbeeld uw woonkamer van de juiste meubels te voorzien. Rome is niet in één dag gebouwd en alleen met deze gedachte zult u samen met de adviseur uw droominterieur tot stand laten komen. De Novastyl dealers helpen u graag met het creëren van uw droominterieur.

 

Kijk op www.novastyl.nl voor een Novastyldealer in de buurt en maak een afspraak om uw droominterieur te verwezenlijken.

ANDEREN BEKEKEN OOK

De hocker: een multifunctionele toevoeging in je interieur!

01-05-2018
Zo’n poef zorgt snel voor een extra zitplek als er gasten op bezoek komen, maar heeft nog méér verrassende eigenschappen.   In een handomdraai een extra bijzettafel! Zie hier de hocker die hoort bij fauteuil Niels! Door zijn strakke belijning is...

Haal de industriële look in huis!

07-02-2018
Dé woontrend van nu: ‘industrial’. Hier kijken we vooral naar het gevoel van ruime lofts uit New-York City tot oude pakhuizen uit Amsterdam en Rotterdam. Oorspronkelijk zijn de bewoners erin getrokken zoals de ruimte was toen ze het aantroffen. Nu...