Hoe gebalanceerd ben jij?

19-11-2018

Kijken naar het totaalplaatje in je interieur werkt heel goed om een uitgebalanceerde sfeer te creëren. Soms is een beetje afstand nemen en door je oogharen kijken een goede manier om te zien wat er eventueel aan je interieur ontbreekt.

Contrasterende kleuren

De truc is om eigenlijk van ieder item in je huis te bepalen of het mag opvallen of juist niet. Dus wil je iets camoufleren of accentueren? Zorg dat ook dit in balans is want als je alles wil laten opvallen, valt het juist niet meer op. Een goed idee is om de grootste dingen die je mooi vindt, écht ‘in het zonnetje’ te zetten: een prachtige kast of een mooie bank (zoals hier bank Nordin!) krijgt een achtergrond waartegen hij kan stralen. Dit betekent vaak dat je ofwel met donker en licht gaat werken, ofwel met kleuraccenten die elkaar zullen versterken. Een rode bank tegen een grijsgroene muur geeft een prettige spanning. De bank zal zo alle aandacht krijgen. Een houten kast met oranje tonen is heel mooi tegen een aubergine muur. Je hebt snel de neiging om de kleur waar je het meest van houdt royaal door te voeren in je huis, maar zoek juist de ‘tegenstander’ op om die kleur extra goed tot zijn recht te laten komen. 

Speel met structuren

Er is nog een subtielere truc om een mooi contrast te maken, want wellicht ben je geen fan van uitgesproken kleuren en zoek je niet zo graag de grotere contrasten op. Spelen met structuren helpt ook om het ene item meer naar voren te laten komen dan het andere. Denk aan een bank van zacht en glad leder ten opzichte van een vloerkleed met mooie structuren. Of een houten vloer met uitgesproken tekening waar een dressoir op staat, strak in de glans gespoten of een gladde wand met een wollige wall-hanger.

ANDEREN BEKEKEN OOK

De hocker: een multifunctionele toevoeging in je interieur!

01-05-2018
Zo’n poef zorgt snel voor een extra zitplek als er gasten op bezoek komen, maar heeft nog méér verrassende eigenschappen.   In een handomdraai een extra bijzettafel! Zie hier de hocker die hoort bij fauteuil Niels! Door zijn strakke belijning is...

Haal de industriële look in huis!

07-02-2018
Dé woontrend van nu: ‘industrial’. Hier kijken we vooral naar het gevoel van ruime lofts uit New-York City tot oude pakhuizen uit Amsterdam en Rotterdam. Oorspronkelijk zijn de bewoners erin getrokken zoals de ruimte was toen ze het aantroffen. Nu...