Een eethoek samenstellen

13-07-2020

De eethoek is een prominente plek van een woning en bij uitstek de locatie waar men vaak de dag begint en de dag afsluit. Het kiezen van de perfecte eetkamertafel is hierdoor een belangrijk element bij het creëren van een mooi interieur. Terwijl men vaak als eerste kijkt naar de eetkamertafel of de eetkamerstoelen bij het samenstellen van een eethoek, is het een stuk logischer om te kijken naar de ligging binnen de woning. De ligging van de eethoek in verhouding met de keuken of woonkamer kan namelijk veel invloed hebben op welke vorm eettafel het beste is.

 

Rond, ovaal en rechthoekig

De meest voorkomende vormen van een eettafel zijn: rond, ovaal en rechthoekig. Een ronde of ovale geeft een mooie ruimtelijke sfeer waarbij eenieder op nagenoeg dezelfde afstand van elkaar zit, waardoor er bij gesprekken aan tafel gemakkelijk meegepraat kan worden. Echter is een ronde eettafel niet geschikt voor smalle eetkamers en is het niet mogelijk om de tafel te verlengen als er meer gasten zijn. Een rechthoekige tafel is van oudsher het populairst onder de eettafels waarbij de gastheer en gastvrouw aan het hoofd zitten en de gasten aan de zijkant. Een rechthoekige tafel komt zowel los als tegen de muur goed tot zijn recht en is zowel geschikt voor grote ruimtes als kleinere ruimtes.


Een bijpassende eetkamerstoel kiezen

De eetkamerstoelen zijn in veel gevallen de finishing touch van de eettafel waarbij de opties eindeloos zijn. Van vaste stoelen tot draaibaar en verschillende keuzes in stof en leder, een goede eetkamerstoel maakt een eethoek af. Bij de keuze van een eetkamerstoel is, naast alle uiterlijke kenmerken, een van de belangrijkste vragen die gesteld moet worden of de stoel onder de tafel geschoven wordt. Bij stoelen met een armleuning zal men dan rekening moeten houden met de hoogte van de armleuning tegenover de tafelhoogte. Daarom zie je de uitvoering met armsteun voornamelijk bij grote eetkamers en rechthoekige tafels.

ANDEREN BEKEKEN OOK

De hocker: een multifunctionele toevoeging in je interieur!

01-05-2018
Zo’n poef zorgt snel voor een extra zitplek als er gasten op bezoek komen, maar heeft nog méér verrassende eigenschappen.   In een handomdraai een extra bijzettafel! Zie hier de hocker die hoort bij fauteuil Niels! Door zijn strakke belijning is...

Haal de industriële look in huis!

07-02-2018
Dé woontrend van nu: ‘industrial’. Hier kijken we vooral naar het gevoel van ruime lofts uit New-York City tot oude pakhuizen uit Amsterdam en Rotterdam. Oorspronkelijk zijn de bewoners erin getrokken zoals de ruimte was toen ze het aantroffen. Nu...