Creëer lucht en ruimte

24-11-2018

Het is heerlijk om in een kleinere ruimte, maar ook in een grote kamer een gevoel van luchtigheid te creëren. Met een paar eenvoudige tips is dat in allerlei verschillende ruimtes al snel haalbaar. Denk aan kleuren die dicht bij elkaar liggen in het koelere kleurpalet. Of kies als je een ruimtelijk gevoel wil bereiken voor mooie effen stoffen en materialen, dan voor wilde prints. Doorgaans geven matte oppervlakten meer rust, maar glanzende materialen zorgen voor een spiegeling die de ruimte accentueert. Tafel Julian heeft een heel rank frame en een ultradun blad. Een fijne combinatie als je voor niet al te zware meubelen wilt kiezen.

 Sobere lijnen

Herhaling van vormen zorgt ook voor ruimtelijkheid en het goed kunnen oriënteren in een kamer. Door sobere belijningen toe te passen, geef je je interieur een duidelijke richting. Zo’n strakkere belijning kom je zeker tegen in deze Bank Tobias. De brede armleuningen zorgen ervoor dat je royaal en comfortabel kunt zitten en zélfs nog wat extra ruimte voor een boek of tijdschrift hebt. Doordat de hoeken niet scherp zijn maar heel vriendelijk afgerond, geeft deze bank een hele zachte toevoeging aan je interieur.

Strak gestoffeerd

Ieder mens heeft een bepaalde voorkeur voor het soort bank dat hij of zij graag in huis wil hebben. Sommige mensen houden van een plofbank met veel losse kussens, terwijl anderen gaan voor een strak gestoffeerde bank. Deze laatste geeft doorgaans een wat stevigere zit en ziet er letterlijk wat strakker uit: perfect dus in een modern interieur. Zo’n bank is geweldig in een wat grover gestructureerde stof of in een stof die wat gemêleerd is.

 Op hoge poten

Of het nu om een bank gaat, een dressoir of een royale fauteuil: een meubelstuk met hogere poten geeft direct een luchtig gevoel, zéker als deze poten ook nog rank en slank zijn. Hoekbank Akadia is een mooi voorbeeld hoe robuust en aanwezig toch een luchtige sfeer kunnen geven. Geef dat gevoel nog meer ruimte door er een laagpolig vloerkleed vóór te leggen, zodat er ruimte ontstaat tussen bank en vloerkleed.

ANDEREN BEKEKEN OOK

De hocker: een multifunctionele toevoeging in je interieur!

01-05-2018
Zo’n poef zorgt snel voor een extra zitplek als er gasten op bezoek komen, maar heeft nog méér verrassende eigenschappen.   In een handomdraai een extra bijzettafel! Zie hier de hocker die hoort bij fauteuil Niels! Door zijn strakke belijning is...

Haal de industriële look in huis!

07-02-2018
Dé woontrend van nu: ‘industrial’. Hier kijken we vooral naar het gevoel van ruime lofts uit New-York City tot oude pakhuizen uit Amsterdam en Rotterdam. Oorspronkelijk zijn de bewoners erin getrokken zoals de ruimte was toen ze het aantroffen. Nu...