Aandacht voor styling en compositie in je interieur

09-07-2018

Met aandacht voor styling en compositie, kun je een wezenlijk verschil maken in de ruimte. De basis is natuurlijk de invulling met meubelen en materialen. Keuzes van kleuren, verschillende structuren en texturen bij elkaar kunnen een mooie sfeer én een verrassend gevoel geven.   


Geef je woonkamer een persoonlijk tintje met een prachtig dressoir

Een dressoir leent zich uitstekend om een verzameling persoonlijke spullen weg te leggen. Een dressoir (bv. dressoir Nolan) geeft letterlijk ruimte om met styling te spelen. Er zijn veel ingrediënten te bedenken die ervoor zorgen dat zo’n compositie speels en persoonlijk is. Leg bijvoorbeeld je favoriete (kijk)-boeken in het zicht. Dit nodigt ook nóg meer uit om er weer eens doorheen te bladeren. Een mooie stapel is een super goede basis om vanuit hier verder te stylen. Maak gebruik van hoog en laag. Zet een opvallende hoge vaas ertussen, en maak hem visueel nóg hoger door er een mooie tak in te zetten.

Maak een interessante mix van materialen.

Hout, glas, leder, maar ook oude foto’s, een ansichtkaart of een mooi borduurwerk. Het kunnen ook hele simpele dingen zijn, zoals iets wat je zelf hebt gevouwen van een stuk ijzerdraad. En speel met mat en glans. Door het regelmatig verschuiven van je styling-ingrediënten, houd je de compositie spannend én is er steeds weer iets nieuws te ontdekken in jóuw interieur!

Maak een dubbel statement in jouw woonkamer

Niet alleen biedt een dressoir al mogelijkheden om je persoonlijke smaak te laten zien, het is meteen ook een heel krachtig meubelstuk in je woonkamer. Zo krachtig zelfs, dat als je er ruimte voor hebt twee dressoirs naast elkaar een geweldig statement geven in het interieur. Zet ze ietsje van elkaar af, zodat er wel lucht tussen zit, maar niet te veel zodat de onderlinge verbinding nog steeds blijft bestaan. Geen ruimte voor twee? Plaats jouw dressoir dan eens dwars in je kamer als een soort roomdivider, afstylen met vaas met grote bloemen erop en klaar!

ANDEREN BEKEKEN OOK

De hocker: een multifunctionele toevoeging in je interieur!

01-05-2018
Zo’n poef zorgt snel voor een extra zitplek als er gasten op bezoek komen, maar heeft nog méér verrassende eigenschappen.   In een handomdraai een extra bijzettafel! Zie hier de hocker die hoort bij fauteuil Niels! Door zijn strakke belijning is...

Haal de industriële look in huis!

07-02-2018
Dé woontrend van nu: ‘industrial’. Hier kijken we vooral naar het gevoel van ruime lofts uit New-York City tot oude pakhuizen uit Amsterdam en Rotterdam. Oorspronkelijk zijn de bewoners erin getrokken zoals de ruimte was toen ze het aantroffen. Nu...