4 tips voor het opnieuw inrichten van je huis

28-04-2020

4 tips voor het opnieuw inrichten van je huis

Het kan zijn dat door het vele thuiszitten er nu dingen op gaan vallen waar je normaal geen erg in zou hebben. Of het zijn de lente kriebels die ervoor zorgen dat je behoefte hebt aan een compleet nieuwe woonkamer of slaapkamer. Van een nieuwe opstelling verzinnen tot het aanschaffen van een compleet nieuwe bankstel, het kost vaak meer dan bloed zweet en tranen om je interieur waar je voorheen zo verliefd op was, weg te doen. De grote lente schoonmaak zorgt er in ieder geval voor dat je woning er weer een tijdje mee vooruit kan. Als je eindelijk de knoop hebt doorgehakt, neem deze 4 tips dan mee bij het herinrichten van je interieur om het tot een succes te laten worden. zorg dan voor een eenvoudige stappenplan met de 4 tips uit deze blog.

 

Tip 1: Schrijf het uit

Blijf zoveel mogelijk bij je eigen smaak en stijl. Het is heel verleidelijk om in een keer van stijl te wijzigen, maar zodra de dagelijkse routine terugkeert zal je je afvragen waar deze abrupte veranderingen vandaan zijn gekomen. Wat hierbij helpt is om eerst een inventarisatie te maken van de stijl die de andere kamers hebben. Hierdoor kan je in een duidelijk overzicht zien waar je eventueel kan veranderen van stijl. Zo zorg je ervoor dat bijvoorbeeld de huiskamer netjes bij de rest van het interieur blijft passen. Zijn de kamers door een deur of gang verwijderd van elkaar, dan kan je gerust een geheel andere stijl kiezen. Door het maken van een simpele plattegrond tot een complete moodboard, ben je al een stap dichterbij een transformatie. Zet je stijl en wensen dus eerst op papier!

Tip 2: Maak het tastbaar

Houd rekening met de ruimte die beschikbaar is. Heel veel meubels zien er geweldig uit in de showroom waar er geen beperkingen zijn in de beschikbare ruimte. Dit betekent niet vanzelfsprekend dat het zowel letterlijk als figuurlijk ook past in je interieur. Vooral bij een totale metamorfose verkijk je jezelf al snel op de afmetingen van de meubels. In een showroom krijgt het namelijk snel een vertekend beeld doordat er daar een veel hoger plafond en ander soort verlichting is. Een handig hulpmiddel daarbij is een simpel stuk karton of om met lakens en je huidige interieur de toekomstige meubel ‘na te maken’. Zo maak je het inzichtelijk en krijg je een veel duidelijker beeld dan met enkel een tekening of plattegrond. Door zulke voorbereidingen te treffen, behoed je jezelf gemakkelijk van teleurstelling.

Tip 3: Houd rekening met het licht

Het kwam in de vorige tip al kort ter sprake: onderschat het effect van verlichting op je interieur niet. In een showroom komen de meubels anders tot hun recht dan in je eigen woning. Je gaat namelijk overdag op zoek naar meubels waar je thuis voor de meeste tijd pas in de avond aan zit. Er zijn maar weinig showrooms waar alle lampen worden gedimd om te testen hoe het er dan uit zal zien. Het veranderen of verplaatsen van je verlichting thuis kan er al voor zorgen dat je interieur er compleet anders uit ziet zonder veel moeite. Er is geen compleet lichtplan voor nodig en kan al voor een wezenlijk verschil zorgen. Soms kan één lamp al zorgen voor een totaal andere ambiance in een kamer. Neem dus de tijd om te kijken naar je verlichting en wat dit met de ruimte doet.

Tip 4: Neem de tijd

Nadat je helemaal voorbereid te werk bent gegaan en een beslissing hebt genomen, komt het vaak voor dat je in de showroom een spontaan en geweldig idee krijgt en afwijkt van je zorgvuldig samengestelde plan. Als het dan voorkomt dat je wilt veranderen na het ontdekken van een ander type meubel, vraag dan gerust om de mening van een adviseur. Een ander perspectief kan soms leiden tot nieuwe inzichten of obstakels naar boven brengen waar je zelf geen rekening mee hebt gehouden. Het is niet ongewoon om ‘terug naar de tekentafel’ te gaan en opnieuw te beginnen met ontwerpen. Waar je in de showroom pas achter bent gekomen, heeft een ervaren adviseur al vele malen eerder meegemaakt en hij of zij kan je moeiteloos verder helpen.  

 

 

 

ANDEREN BEKEKEN OOK

De hocker: een multifunctionele toevoeging in je interieur!

01-05-2018
Zo’n poef zorgt snel voor een extra zitplek als er gasten op bezoek komen, maar heeft nog méér verrassende eigenschappen.   In een handomdraai een extra bijzettafel! Zie hier de hocker die hoort bij fauteuil Niels! Door zijn strakke belijning is...

Haal de industriële look in huis!

07-02-2018
Dé woontrend van nu: ‘industrial’. Hier kijken we vooral naar het gevoel van ruime lofts uit New-York City tot oude pakhuizen uit Amsterdam en Rotterdam. Oorspronkelijk zijn de bewoners erin getrokken zoals de ruimte was toen ze het aantroffen. Nu...